18.09.07

Relikvie Smrti zvedla výnosy Bloomsbury

Po potížích během druhé poloviny roku 2006, o kterých vydavatelství Bloomsbury hlásalo, že byly utrpením, není pochyb, že vzestup ve výnosech očekávaných od prodeje knih je takový, že kniha Harry Potter a Relikvie Smrti přišla jako velká úleva.

Harry Potter a Relikvie Smrti velmi přispěla ke zvýšení ve výnosech Bloomsbury. Je ohlášeno, že výdělky společnosti se vyšplhaly na 51.4 milionů liber jen během první poloviny tohoto peněžního roku.

Společnost doufá v zestup nebo v pokračování těchto počtů během druhé poloviny.

Zdroj: potterweb.cz/

Horacius Křiklan má svou tvář!

S počínajícím natáčením šestého dílu bylo poodhaleno další obsazení nové postavy. Horacia Křiklana, profesora lektvarů a kdysi i ředitele zmijozelské koleje bude hrát britský herec Jim Broadbent (58), kterého můžete znát z mnoha filmů. Například Deník Bridget Jonesové, Pidilidi, Moulin Rouge a mimo jiné je i držitelem Oskara. S touto novinkou se svěřil v interview pro Dark Horizons, originál můžete najít zde.

Harry Potter and the Dark Lord Waldemart

Když padá první filmová klapka

Je to už šest let, od té doby co byl do kin uvedený film Harry Potter a Kámen mudrců a určitě mi dáte zapravdu, že se za ten čas změnilo mnoho - z "vystrašeného dětinského" tria se vyvinuli celkem schopné herecké šelmy, spracování scénáře, režie, střih i hudba prošli mnohými změnami a výměnami, no napřík tomu se z těchto filmů stala jedna z nejúspěšnějších sérií.

Zůstávají jen poslední dva filmové díly k završení celé série. Předposlední z nich, který nese v angličtině název Harry Potter and the Half-Blood Prince, se podle slov Daniela Radcliffa pro MTV včera začal natáčet.

Pod palcem ho bude mít stejně jako pátý film režisér David Yates, hudbu opět složí Nicholas Hooper a můžeme se těšit na skvělého Steva Klovese, který pro šestku napíše scénář (Kloves psal scénáře pro první čtyři filmy, při Fénixovém řádě ho nahradil Michael Goldenberg). Více informací o tom, jaký by měl být šestý film, se dočtete tady.

Premiéra šestého filmového pokračování je stanovená na 21. listopad 2008, v České a Slovenské republice se prince Dvojí krve dočkáme pravděpodobně 27. listopadu 2008. Do toho datumu ale proteče jšetě hodně vody, přemění se mnoho věcí, možná i na Potterhledu, který bude napřík tomu, že se série završila skvělým dílem, pokračovat a přinášeť vám co nejaktuálnější, nejpřesnější a nejobjektivnější informace.

Mějme ale na paměti, že nás čeká už jen český a slovenský překlad sedmé knihy a poslední dva filmy, proto nám zůstaňte i nadále věrní.


Zdroj: potterweb.cz/

Elizabeth Spriggs

Dnes slaví své 78. narozeniny Elizabeth Spriggs, která hrála "Buclatou Dámu" ve filmu Harry Potter a Kámen Mudrců!! Takže všechno nejlepší!!