13.09.07

Šestka bude lepší!

V jednom z nových rozhovorů komentoval herec Dan Radcliffe herecké obsazení a štáb, přitom skonstatoval, že film Harry Potter a Princ Dvojí krve bude jednoduše skvělý.

Na otázku, jestli bere hraní Harryho Pottera automaticky odpověděl: "Ne, vůbec ne. Bylo by to to nejhorší, co by jsem mohl udělat. Harryho hraju, myslím, od roku 2000, takže to je už sedm let mojeho života. Nikdy nebudu hrát automaticky nebo stejně. Ještě můžu do hraní hodně vložit. Prince Dvojí krve chceme všichni udělat ještě lepšího než předcházející filmy".

Natáčení šestého filmu ze série by mělo začít už za 4 dny.
V pátek, 14. září, se na vašich televizních obrazovkách objeví zábavný pořad Jana Krause Uvolněte se, prosím..., jehož hostem bude mj. Pavel Medek, český překladatel Harryho Pottera.


Více informací uvnitř článku.
Ve studiu bude vystupovat jako druhý host. Před ním bude bavič a moderátor Vladimír Hron a po něm nastoupí dvojice zápasnic v bahně Erika Pospíchalová a Andrea Kratochvílová.



Doufejme, že prozradí některé informace o českém překladu sedmé knihy, která je v současné době jednou z nejprodávanějších knih na trhu.


Pořad můžete sledovat na kanále ČT1 ve 22:05.

HP7 v Rusku vyjde 13. Října 07

Ruské nakladatelství Rosman vydalo tiskovou zprávu, že poslední kniha Гарри Поттер и Дары Смерти (Garry Potter i Dary Smjerti - HP a dary smrti) vyjde v Rusku již 13. Října 2007 a už teď se strhl boj v předobjednávkách. Ozon.ru, kde si můžete zakoupit sedmý díl v ruském jazyce za 550 rublů (429 KČ) hlasí nárůst 38% poptávky o knihy J. K. Rowlingové. Ředitel nakladatelství Rosman zdělil též tisku: “Přeložená kniha už nám byla předána do nakladatelství (fotka), takže teď už jí jen zbývá vytisknout a může frčet na prodejní pulty.”

“Také jsme se rozhodli zvýšit reklamní kampaň pro poslední díl spisovatelky J.K.Rowlingové v Rusku, nýbrž takovou poptávku jsme opravdu nečekali a docela nás zaskočila,” dodal ředitel Rosmanu.