11.09.07

Fénix má skorem v kapse 1 miliardu dolarů!

Internetový portál Veritaserum.com zveřejnilo nový celkový výdělek páteho filmu ze série o Harry Potterovi s podtitulem Fénixův řád. Fénixův řád se pomalu a jistě blíží k hranici 1 miliardy dolarů, jestli tuhle příčku dosáhne to uvidíme. Prozatimní nový celkový výdělek je 923,901,180 miliónů dolarů. Gratuluji společnosti Warner Bros a přeji další krásné výsledky.

Raddle je (asi) obsazený!

Tato zpráva, kterou si přečtete nění zatím potvrzena ani nějak akceptována společností Warner Bros. V časopisu Teen Vogue se objevilo, že Raddla ve filmu Harry Potter a Princ dvojí krve si asi zahraje Jamiem Campbell Bower, kterému je 19. let. Co je na této novince pravdy se dozvíme již brzy.

Chyby ve filmu Fénixův řád

1.) Na koni po bitvě Brumbála s Voldemortem je v tom prachu plno stop, ale jak se tam objevily, když tam nikdo nepřešel? Že by mnohokrát znovu zkoušená scéna?

2.) V prvním dílu Harryho Pottera stojí Hagridův srub na louce, která se táhne až k hradu. Ale ve čtvrtém a pátém díle je srub pod strmou skálou. Že by se Hagrid přestěhoval?

3.) Když se Harry dívá do Snapeových vzpomínek, tak vidí otce, jak proti Snapeovi použije zaklínadlo Impedimenta. Snape se ale pověsí do vzduchu za kotník a to je Levicorpus.

4.) Když se Harry baví po polibku s Cho s Ronem a Hermionou, Hermiona vysvětluje, jak se asi Cho musí cítit. Zmíní se, že má strach, že propadne u zkoušek NKÚ. Ale zkoušky tento rok dělá Harry a jeho třída a Cho je o rok starší, musí je mít už za sebou.

5.) Utočící mozromorové nemáji pláště. V trojce ovšem ano.

6.) Tohle je v knize i ve filmu. Proč Harry vidí koně táhnoucí vůz až v pátem ročníku? Vždyť se za něj obětovala matka Lilly. Jako malý to viděl, ale nepamatuje si to. Měl by je tedy vidět už od začátku druhé knihy a druhého filmu. V prvním díle přeplouvají řeku, takže je minuli.

7.) Lenka použije proti Smrtijedovi zaklínadlo Levicorpus a Smrtijed odletí až někam za regály. Avšak v 6. díle se dočteme, že Levicorpus je zaklínadlo po kterém se pověsíte za kotník.

8.) V celém filmu má Daniel Radcliffe modré oči. Harry Potter má ale oči zelené. A takhle je to i v některých scénách ostatních dílů.

9.) Ve scéně, kde Harry přitáhne bratrance domů po útoku mozkomorů, mu dá strýc kýbl a vždycky když se změní záběr, tak se Dudley dívá jinam.

DVD Fénixův řád je v ČR již v předprodeji!

Páté velkolepé pokračování ságy o Harry Potterovi s podtitulem Harry Potter a Fénixův řád je již na českých pultech k předprodeji na DVD. Na české trhy by se měl dostat koncem Listopadu 2007. Pokud máte zájem, tak se již zde můžete předobjednat DVD.

Harry Potter nejvýdělečnější sérií v historii

Společnost Warner Brothers včera oznámila, že filmová série o Harry Potterovi je nyní nejvýdělečnější franšízou v historii filmu. Celosvětově vydělala už 4, 47 mld. dolarů a porazila tak i všech dvaadvacet filmů o Jamesi Bondovi (4,44 mld. dolarů) nebo šest dílů Hvězdných válek (4,23 mld. dolarů). A to ještě série neskončila - 21. 11. 2008, jak potvrdil WB, přijde do kin Harry Potter a Princ dvojí krve, na rok 2010 je naplánovaná premiéra sedmého pokračování.