18.09.07

Když padá první filmová klapka

Je to už šest let, od té doby co byl do kin uvedený film Harry Potter a Kámen mudrců a určitě mi dáte zapravdu, že se za ten čas změnilo mnoho - z "vystrašeného dětinského" tria se vyvinuli celkem schopné herecké šelmy, spracování scénáře, režie, střih i hudba prošli mnohými změnami a výměnami, no napřík tomu se z těchto filmů stala jedna z nejúspěšnějších sérií.

Zůstávají jen poslední dva filmové díly k završení celé série. Předposlední z nich, který nese v angličtině název Harry Potter and the Half-Blood Prince, se podle slov Daniela Radcliffa pro MTV včera začal natáčet.

Pod palcem ho bude mít stejně jako pátý film režisér David Yates, hudbu opět složí Nicholas Hooper a můžeme se těšit na skvělého Steva Klovese, který pro šestku napíše scénář (Kloves psal scénáře pro první čtyři filmy, při Fénixovém řádě ho nahradil Michael Goldenberg). Více informací o tom, jaký by měl být šestý film, se dočtete tady.

Premiéra šestého filmového pokračování je stanovená na 21. listopad 2008, v České a Slovenské republice se prince Dvojí krve dočkáme pravděpodobně 27. listopadu 2008. Do toho datumu ale proteče jšetě hodně vody, přemění se mnoho věcí, možná i na Potterhledu, který bude napřík tomu, že se série završila skvělým dílem, pokračovat a přinášeť vám co nejaktuálnější, nejpřesnější a nejobjektivnější informace.

Mějme ale na paměti, že nás čeká už jen český a slovenský překlad sedmé knihy a poslední dva filmy, proto nám zůstaňte i nadále věrní.


Zdroj: potterweb.cz/

Žádné komentáře: