11.09.07

Chyby ve filmu Fénixův řád

1.) Na koni po bitvě Brumbála s Voldemortem je v tom prachu plno stop, ale jak se tam objevily, když tam nikdo nepřešel? Že by mnohokrát znovu zkoušená scéna?

2.) V prvním dílu Harryho Pottera stojí Hagridův srub na louce, která se táhne až k hradu. Ale ve čtvrtém a pátém díle je srub pod strmou skálou. Že by se Hagrid přestěhoval?

3.) Když se Harry dívá do Snapeových vzpomínek, tak vidí otce, jak proti Snapeovi použije zaklínadlo Impedimenta. Snape se ale pověsí do vzduchu za kotník a to je Levicorpus.

4.) Když se Harry baví po polibku s Cho s Ronem a Hermionou, Hermiona vysvětluje, jak se asi Cho musí cítit. Zmíní se, že má strach, že propadne u zkoušek NKÚ. Ale zkoušky tento rok dělá Harry a jeho třída a Cho je o rok starší, musí je mít už za sebou.

5.) Utočící mozromorové nemáji pláště. V trojce ovšem ano.

6.) Tohle je v knize i ve filmu. Proč Harry vidí koně táhnoucí vůz až v pátem ročníku? Vždyť se za něj obětovala matka Lilly. Jako malý to viděl, ale nepamatuje si to. Měl by je tedy vidět už od začátku druhé knihy a druhého filmu. V prvním díle přeplouvají řeku, takže je minuli.

7.) Lenka použije proti Smrtijedovi zaklínadlo Levicorpus a Smrtijed odletí až někam za regály. Avšak v 6. díle se dočteme, že Levicorpus je zaklínadlo po kterém se pověsíte za kotník.

8.) V celém filmu má Daniel Radcliffe modré oči. Harry Potter má ale oči zelené. A takhle je to i v některých scénách ostatních dílů.

9.) Ve scéně, kde Harry přitáhne bratrance domů po útoku mozkomorů, mu dá strýc kýbl a vždycky když se změní záběr, tak se Dudley dívá jinam.

Žádné komentáře: